"Mar de Mortes" instal·lació de Laura del Valle.

El maig de 2016 vaig decidir anar-me a Grècia a col·laborar de forma independent a un camp de persones refugiades. Record haver intuït que el viatge, no anava a ser un viatge d'anada i volta. Vaig ser i no vaig tornar... i encara sort que no ho vaig fer.

La que es va quedar allí, era una dona amb un sentiment de consciència social permanent però desconnectat dels instints més primaris; m'enfuriava, però sempre a la llunyania. Era una covarda, vaig tornar sent-ho una mica menys. En aquest viatge en reconectí amb la meva ira des d'una visió absolutament pràctica, amb una adreça funcional i precisa.

De totes aquestes precisions que han sorgit en aquest temps, una d'elles és "Mar de Mortes", un crit feroç i furiós a la nostra passivitat, al nostre conformisme i desídia com a éssers humans. Seguim banyant-nos en un mar de persones mortes. Elles perden la vida lluitant pel seu futur i nosaltres, morim en vida, impassibles i acomodades en la nostra resignació mundana d'habitants del primer món.

Em perdonin la naturalitat, però si no ens obrim en canal per veure que estem podrides, no podrem repensar-nos mai.

LdV

Laura del Valle_Mini Bio

Sóc principalment creadora, en la intersecció entre l'art i l'activisme. Busco sempre el pols precís per a la meva expressió. Pinso més que qualsevol altra cosa i puntualment, focalitzo el que penso amb una funció concreta. Tracte de trobar el gest mitjançant qualsevol disciplina, m'avorreixen els espacialismes, prefereixo alliberar-me i ser una novençana en tot el que provo. L'error m'encanta en totes les seves formes i accepcions. No pretenc casar-me amb la subtilitat ni les mitjanes negres, oberta en canal amb les entranyes a l'aire i cridant-les pel seu nom, és on millor em sento. Aquí t'espero, a tu i a les teves entranyes.



 





No hay comentarios:

Publicar un comentario